Pietonal ”Corneliu Coposu”


11.01.2011
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: RAUM
Localitate: Satu Mare
Echipa de proiectare: Flaminiu TALOȘ, Horațiu RĂCĂȘAN, Flaminiu Taloș, Daniel Barna, Ferencz Bakos, Radu Roșca, Ion Andreica
Proiectant general: SC Raum SRL
Proiectant structură: Dan Turda (SC Lamina SRL)
Proiectant instalații: Alexandra Stoica (SC Instal DAS SRL)
Amenajări exterioare: Carmen Bărbat
Client: Consiliul Local Satu Mare
Anul execuției/finalizării: 2008
Suprafața construită: 8941 mp

Obiectivul fixat de către echipa noastră în cadrul acestui proiect a fost spațiul urban de calitate - familiar și inedit, în același timp, care să înlocuiască spațiul urban abandonat de până atunci. Proiectul inițial cuprindea atât pietonizarea Străzii Corneliu Coposu, cât și piața din fața primariei. În final s-a executat doar reamenajarea Străzii Corneliu Coposu. Acolo unde exista un buzunar al străzii s-a creat o piațetă scufundată, pavată integral cu lemn, un atelier de expresie civică. Folosind materiale naturale de calitate (andezit, klinker galben, lemn de ipe sau stejar, etc.), având la bază un traseu regulator clar precum și o dozare firească a mobilierului stradal, a luminii ambientale, a vegetației - am încercat , “cosându -le” împreună să închegăm un spațiu al tuturor. Astfel, rezultatul muncii noastre sperăm să fie perceput de către sătmăreni ca un loc în care să se simtă la ei acasă, un loc în care să simtă că aparțin unei comunități (au o identitate), și în care fiecare generație să se regasească, în felul ei. Măsura în care închipuirile noastre au răspuns aspirațiilor urbei se poate vedea acolo, zi de zi.

 

 

3 comentarii:

horatiu racasan
14 Jan 2011 - 10:47 am

de precizat ca acesta este un proiect al echipei RAUM din Cluj si nu doar al arhitectului Racasan, deci un proiect cu autor colectiv si nu produsul unei singure persoane. Au lucrat la acest proiect de asemenea, arhitectii Talos Flaminiu,Barna Daniel, Bakos Ferencz, Rosca Radu,Ion Andreca, peisagist Carmen Barbat ca membrii, la acea vreme, ai echipei RAUM si dr.ing. Dan Turda - rezistenta, echipa de ing.instalatori DAS-coordonati de ing.Alexandra Stoica si altii.

nan-moisa florin
25 Jan 2011 - 11:10 pm

FELICITARI !

drmrtm
3 Mar 2012 - 11:39 pm

niste poze pe timp de noapte, lumini, etc. doar asta mai lipseste. altfel felicitari. :)