Casa Talea


16.12.2011
Numele complet al proiectului: Casă de vacanță, Talea
Tipul proiectului: concept
Autor: manadelucru
Localitate: sat Talea
Echipa de proiectare: Dorin-Ștefan ADAM, Mădălina Maria Iftimi, Artemian Soldea
Proiectant structură: Cristian Constantinescu
Anul proiectării: 2011
Suprafața construită: 115 mp
Suprafața desfășurată: 435 mp
Suprafața utilă: 355 mp
Valoarea investiției: 50.000 euro

Clientul dorea construirea unei locuințe de vacanță realizată integral din lemn. Primise oferta unei firme de execuție “case de lemn” în care structura și finisajul clădirii erau din lemn, sistem “bârnă pe bârnă”. Imaginea rezultată era aceea a unui chiosc de lemn ce putea fi cumpărat din Bricostore. În acest context, deși clientul dorea inițial doar o rearanjare a unor funcțiuni, am propus conceperea proiectului pe o altă logică spațială și volumetrică, inclusiv un răspuns dat la adecvarea clădirii declivității terenului. Astfel regimul de înălțime devenea D+P+1E+M.
Deși clientul a fost total de acord cu propunerea făcută se pare că nu și-a dimensionat bine bugetul pentru respectiva investiție, astfel încât după primele calcule legate de preț se pare că a renunțat total, invocând motive diverse.