Casă de vacanță la Mărișel


19.02.2011
Numele complet al proiectului: Reamenajare și extindere casă de vacanță
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: COCHECI BIROU DE ARHITECTURA
Localitate: Mărișel
Echipa de proiectare: Adriana COCHECI, Radu COCHECI,
Proiectant structură: ing. Melania Părpăriță
Proiectant instalații: termice : sing. Tat Ovidiu; sanitare: ing. Gheorghe Mingheat; electrice: ing. Eduard Părpăriță
Anul proiectării: 2004
Anul execuției/finalizării: 2008
Suprafața construită: 97 mp
Suprafața desfășurată: 174 mp
Suprafața utilă: 151 mp
Fotograf: Radu Cocheci

Terenul, amplasat într-o zonă cu peisaje și perspective largi de o frumusețe deosebită, i-a atras pe beneficiarii dornici de a-și amenaja un refugiu în munți departe de nebunia și praful orașului.
Construcția existentă în total dezechilibru cu valoarea peisageră a sitului, modestă ca expresie plastică și confort, deficitară structural și funcțional a constituit startul într-o competiție cu handicap datorată și condiționărilor financiare.
Avantajul amplasării favorabile a construcției existente pe teren din punct de vedere al relației cu peisajul și cu vecinătățile, cât și dorința de intervenție minimală din punct de vedere a efortului constructiv în sit au condus la stabilirea soluției tehnice.
Proiectul este un exercițiu de asanare vizuală și revitalizare funcțională și structurală  prin linii și volume simple materializate cu ajutorul lemnului de brad, material local, singurul capabil șă confere atributul de natural unei construcții existente reinventate.