Trans(a)parenţesem meşteşug

Am descoperit că azi în România mai este o singură familie care creşte viermi de mătase.
Familia Niculescu din Stoeneşti – Vâlcea.
Şi dorim să-i ajutăm să se dezvolte.

Am iniţiat, astfel, un proiect în care îşi aduc contribuţia tineri creatori din diverse domenii – dorim să fie multidisciplinar...şi reuşim.
Urmărim crearea unui “brand” unitar, contemporan, dar cu rădăcini în meşteşugul românesc, cu o arhitectură a spaţiului de lucru realizată în materiale locale, vie şi vibratilă care să reprezinte de la fashion designeri ce realizează produse din borangicul de Stoeneşti pînă la parfumuri cu tenta acestuia, vin local care să învie aromele mătăsii, fotografie, muzică, film sau web design....Toate pentru excelenţă.

După un an de muncă, suntem gata să prezentăm rezultatele; vă invităm la introspecţie , vă invităm să salvăm ce mai e de salvat din ceea ce, cândva, era produs pe scară largă în România: Borangicul.

La 20 octombrie 2013 ora 16.00, în cadrul primei Trienale de arhitectura East – Centric Architecture, la Palatul Ştirbei, pe calea Victoriei, vă invităm să  vizitaţi instalaţia care vorbeşte despre acest proiect multidisciplinar. Trans(a)parenţesem meşteşug.

Finalul?....Vă invităm să fiţi partenerii cu care construim noul atelier de ţesut borangic, “musai” cu meşterii locali în buna tradiţie a zonei şi a faptului că toate tesşturile de la Stoeneşti se fac manual...

Echipa este pregătită.

Echipa de proiect/ voluntariat 100%

idee si coordonare
Marius Miclăuş si Cornelia Miclăuş

arhitectură
Marius Miclăuş, Alexandra Garomfir, Paula Ivan, Roxana Florescu, Alex Cheregi,  Zsolt Gondos, Şerban Ganea, Miodrag Stoianov

design/web design
Ciprian Cîrstulescu

fashion design
Alina Stroie Mărgulescu

film - regie
Răzvan Marchis

fotografie
Andrei Mărgulescu

inginerie
Cornel Farcaş

parfumier
Octavian Coifan