Serile Zeppelin no. 40 - Borja Ferrater: “Lumină și geometrie"

joi, 24 mai, la ora 18:00, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”

Avem un super-invitat aclamat și premiat pentru proiectele realizate alături de Office for Architecture din Barcelona: Borja Ferrater. Lumile lui Escher, materiale și tehnologiile de ultimă oră, inserțiile contemporane în contexte culturale marcate istoric, peisajul arhitecturat și proiectarea computerizată sunt aduse împreună în activitatea unui birou celebru.

Iar dacă un oraș poate fi numit creuzet al arhitecturii contemporane, cu siguranță Barcelona este acela. Nu doar o scena a celor mai serioase experimente de arhitectura, dar și un mediu academic dens, un mediu cultural viu și profund pe care-l vom degusta alaturi de voi într-o seară Zeppelin foarte specială.

Premii pentru arhitectura sustenabilă

In deschiderea serii vom discuta despre cum poate arhitectura deveni un instrument al unei lumi mai bune dacă este gestionată responsabil. Așa cum o arată proiectele premiate în prestigiosul concurs de arhitectură sustenabilă organizat de Holcim, am putea construi o societate mai stabilă și mai democratică, am putea crea locuri mai frumoase de trăit, cu un consum mai inteligent de resurse: o arhitectură inventivă și spectaculoasă.

+ Câștigătorii concursului internațional de urbanism pentru Insulele Niprului din Kiev Wolf House Productions vin să povestească despre organizația lor și despre cum au câștigat împreuna cu Gabriel Pascariu concursul internațional de urbanism pentru Insulele Niprului din Kiev.

Eveniment organizat de Asociația Zeppelin și Instituto Cervantes București
Cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I"
Parteneri: Holcim, Rockwool, Roca
Sponsori: Velux, Vimar, Sensio
Parteneri media: Carturesti, Modernism, RFI, Hipmag si ArhiForum.

Intrarea este libera.

Pagina de Facebook a evenimentului.

Contact: Nona Beicu, comunicare@zeppelin-magazine.net, 0730 607 834.