Concurs - Cântând sub duș... sau în cadă

Un concurs pentru un concept inovator de băi

Vă invităm să reevaluaţi cu maximă exigenţă emoţională spaţiul dedicat băii, participând la o competiţie de design dedicat bunei dispoziţii: căutăm idei cu adevărat inovatoare pentru prototipuri de mobilier de baie. Vorbim de un spaţiu redus, adesea, la roluri de servitute imediată, deşi ar putea fi investit cu funcţii aproape magice. Dar poate ne-am dus prea departe. Bună dispoziţie, aşadar: ne gândeam, mai degrabă, la tonusul molipsitor al lui Gene Kelly, din filmul Singin’ in the rain şi irezistibilul său dans prin aversa urbană. Parc-ar fi avut o umbrelă cu duş! Cum ar putea fi remodelat interiorul de baie încât să-ţi inducă o atât de puternică schimbare de tonus?

 

Tema

Tema, aşadar, este crearea unui concept nou de baie prin intermediul mobilierului specific, dedicând însă o atenţie specială relaţiei afective cu spaţiul. Puneţi la bătaie toată libertatea şi imaginaţia pentru a concepe un ansamblu inovator, care să încorporeze orice componentă - blatul/suportul chiuvetei, sertare, dulapuri, oglinzi, masca de cadă, cabine de duş, paravane, accesorii. Spaţiul propus este un dreptunghi de 10 mp, cu înălţimea de 2.7 m, iar laturile sunt de 3,45 x 2.90. Poziţionarea accesului în acest spaţiu, a eventualelor ferestre şi a racordurilor sanitare sunt la alegerea concurenţilor.
Dimensiunea golului pentru uşă poate fi una uzuală de 80/210 cm. Suprafaţa geamurilor şi dimensiunile acestora pot varia. Geamurile pot fi dispuse pe unul sau doi pereţi, dar recomandarea este ca suprafaţa totală vitrată să nu depăşească 3,5 mp.
De asemenea, se va acorda atenţie şi proiectului de iluminat, care are multipe valenţe în baie - de la cel funcţional (în legătură cu oglinda) la cel ambiental.
Puteţi folosi materiale uzuale ca MDF vopsit şi lăcuit, lemn masiv, corian, ceramică, sticlă, inox, dar suntem deschişi şi la alte propuneri.

Componente reale

Cum în proiect veţi avea nevoie şi de alte detalii importante - precum placaje ceramice sau obiecte sanitare, baterii, diverse alte materiale de finisaje sau accesorii, vă punem la dispoziţie un material documentar din care veţi selecţiona produsele sau colecţiile care vi se potrivesc cel mai bine, pe care aţi dori să le completaţi sau pe care le puteţi folosi în conceptul dvs. Sala de baie va cuprinde, aşadar, obiecte reale: vas wc, bideu, lavoar (suspendat, încastrat, turnat), sistem duş sau cadă/jacuzzi, robinete şi altele considerate necesare pentru a exemplifica pe deplin conceptul dorit. Aceste componente vă sunt puse la dispoziţie de către Delta Design şi furnizorii asociaţi ai acestui concurs şi le veţi găsi prezentate în mapa de lucru care o veţi primi în format downloadabil, după înscriere pe pagina Club de design. În mapa de lucru veţi găsi atât imagini ale produselor recomandate, dar şi fişele tehnice şi fişierele 2D și 3 D care vă interesează.

Juriul, premiile şi decernarea premiilor

Juriul este alcătuit din:

 • Marius Marcu
 • Crina Popescu
 • Cosmina Goagea
 • Attila Kim
 • Robert Marin

Nominalizările aparţin juriului, ale cărui decizii în privinţa acordării celor trei distincţii trebuie să fie clare şi unanime. Deciziile juriului sunt suverane.
După predarea proiectelor participante [până la data de 5 iunie], se vor alege 3 proiecte care vor primi premiul întâi, fiecare în valoare de 5000 de euro, care se vor acorda astfel:
1.000 de euro după prima fază. Premiile acordate se calculează ca sume nete şi vor fi acordate sub formă de drept de autor.
4.000 de euro net pentru dezvoltarea şi urmărirea execuţiei, pe baza unui contract de proiectare încheiat cu respectivul câştigător.
un alt premiu, suplimentar, va fi acordat fiecărui câştigător peste un an, reprezentând contravaloarea a 10% din profitul obţinut din vânzarea celor trei concepte în decursul anului respectiv.

Calendarul concursului

 

 • 9 Aprilie: Lansarea Temei, Regulamentului şi a Mapei de lucru
 • 29 Mai: Termen limită pentru înscriere şi pentru formularea întrebărilor
 • 30 Mai: Termen limită pentru primirea răspunsurilor şi pentru depunerea poştă/curier
 • 05 Iunie: Termen limită predare directă la sediul Delta Design Concept Store, Bucureşti, Str. Progresului nr. 1-3. Ora limită de predare este 17.00
 • 6 Iunie - 15 Iunie: Jurizare, desemnarea celor 3 proiecte câştigătoare care vor intra în producţie, premiere
 • 16 Iunie - 15 Octombrie: semnarea celor 3 contracte de realizare a prototipurilor, documentare şi adaptare tehnologică a conceptelor, urmărirea execuţiei de către proiectanţi, realizarea prototipurilor şi pregătirea lor pentru expoziţie
 • 1 Nov - 15 Decembrie: expoziţia realizată de cei trei câştigători
 • 15 decembrie (aprox): faza a doua a premierii celor 3 concurenţi din anul 2012
 • 15 decembrie 2012 - decembrie 2013: derularea proiectului comercial şi de vânzare a celor trei concepte expuse în showroom-ul Delta Design.

 

Pentru orice informaţii suplimentare sau clarificări vă rugăm să trimiteţi întrebările dvs. în scris la adresa concurs2012@deltadr.ro.

Pentru completări suplimentare, vă rugăm să consultaţi Regulamentul Concursului.

Un concurs organizat de Delta Design & parteneri: Ceresit, Geberit, Kludi, Vitra, Metropol, Keuco, Victoria + Albert, Kuma, Steinberg, Grohe, Porcelanosa, Venis, Noken, L’Antic Colonial, Systempool, Mirage, Cordivari.

Proiect susţinut de UAUIM şi Ordinul Arhitecţilor din România.
Partener de comunicare: zeppelin