Şi pe mine mă interesează arhitectura!

Proiectul “Şi pe mine mă interesează arhitectura!” este organizat de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Braşov-Covasna-Harghita, iniţiat şi coordonat de tineri arhitecţi din Sfântu Gheorghe cu sprijinul Asociaţiei Focus Rectus şi Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Sfântu Gheorghe. Acesta se adresează specialiştilor din domeniul arhitecturii, publicului larg dar în special elevilor. Evenimentul se desfăşoară în perioada 2-23 aprilie 2012 cuprinzând trei secţiuni: ATELIERE, JOCURI INTERACTIVE şi EXPOZIŢII.

SECŢIUNEA ATELIERE – 38 participanţi, a fost dedicată elevilor de liceu, desfăşurată în cadrul programului şcolar numit „Şcoala altfel” ce a avut loc în perioada 2-6 aprilie. Activităţile desfăşurate în cadrul acestei secţiuni cuprind o parte teoretică: participări la prezentări despre arhitectură, şi o parte practică: vizite la monumentele importante din oraş, curs de realizare a machetelor de arhitectură.

SECŢIUNEA JOC INTERACTIV- 210 participanţi în săptămâna 2-6 aprilie - este dedicată elevilor de gimnaziu, cuprinde un joc interactiv cu provocări şi întrebări ingenioase pe teme de arhitectură şi puzzle-uri specifice. Aceast joc stă la dispoziţia vizitatorilor pe toată durata expoziţiei.

SECŢIUNEA EXPOZIŢII se desfăşoară până în 23 aprilie a.c. în Casa cu Arcade din Sf. Gheorghe şi cuprinde expoziţia cu lucrările de arhitectură ale Anualei de Arhitectură 2011 şi ale concursurilor organizate de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Braşov-Covasna-Harghita, cât şi machetele realizate în cadrul atelierelor.

În cadrul acestui proiect au susţinut prelegeri şi prezentări:

  • Kovács Kázmér, arhitect, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti
  • Török Áron, arhitect
  • Magyarosi Imola, profesor istoria artelor

 

Coordonatorii atelierelor de machete:

  • Raluca Zbarcea, arhitect
  • Varga Erika, arhitect

Coordonator proiect:

  • Corina Dumitrescu, arhitect

 

Expoziţia poate fi vizitată până în 23 aprilie 2012
(marţi-duminică 9.oo-17.oo)

Mai multe detalii aici.