Casa N


11.01.2012
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: TEKTUM
Localitate: Odorheiu Secuiesc
Echipa de proiectare: TÓTHFALUSI Gábor, TULOGDY László György, SZŐCS István
Proiectant general: SC TEKTUM ARHITECTURĂ & ARTĂ SRL
Proiectant structură: SC BUILD INVEST SRL - Nagy Zsolt
Antreprenor general: SC BUILD INVEST SRL - Nagy Zsolt
Anul proiectării: 2008
Anul execuției/finalizării: 2011
Suprafața construită: 180 mp
Suprafața desfășurată: 244 mp
Fotograf: TEKTUM

Imobilul este situat pe o stradă liniştită din Odorheiu Secuiesc.  Zona este dominată de case familiale cu regim de înălţime preponderent parter. Terenul are o amplasare privilegiată de colţ. Conceptul volumetric a fost determinat de regimul de înălţime parter al caselor adiacente şi crearea unui accent- turn, “donjon” în zona de colţ.

Planimetric casa are o dezvoltare liniară, dat fiind suprafaţa terenului relativ redusă şi dorinţa de a obţine un paravan de protecţie al curţii față de stradă. Funcţional rezolvarea este clasică. În zona parter am introdus livingul, bucătăria, spaţiile adiacente iar în zona turnului- al “donjonului” contemporan spaţiile de dormitoare şi băi. Livingul, bucătăria cu orientare sudică au acces direct spre grădină. Bucătăria este prelungită cu o mică terasă acoperită.

Estetic s-a folosit limbajul arhitectural Tektum- cărămidă, lemn, console. Dezvoltarea liniară a compozţiei este ruptă de mici jocuri ale faţadei şi prin realizarea unor copertine, console accentuate.

 

 

1 comentariu:

grig
11 Jan 2012 - 10:00 am

In sfarsit ceva decent.