Fațada anului 2010, Baumit

Schmid Industrie Holding înseamnă mai mult de 70 de companii şi alte investiţii strategice în Europa. Mai mult de 4.800 de specialişti din Austria şi alte 14 ţări sunt fideli ţelurilor holdingului şi dedicaţi satisfacerii cerinţelor clienţilor.

Baumit, marcă a holdingului Schmid Industrie, este preocupată, de decenii bune, de calitatea managementului şi protecţia mediului înconjurător. Principiile de bază ale managementului companiei se bazează pe implementarea permanentă de materiale şi manopere economice, având calităţi care devin complementare mediului, fără să îl afecteze.

Marca Baumit a devenit în ultimii 20 de ani un sinonim al inovaţiei, al calităţii de top, al consultanţei profesionale şi al serviciilor complete. Baumit oferă un sortiment bogat de mortare uscate, materiale de renovare pentru pardoseli şi pereţi, materiale din domeniul termoizolaţiilor, al sistemelor de termoizolare a faţadelor, al tencuielilor şi al şapelor.

Grupul producător de materiale de construcţii Schmid Industrie a folosit şansele şi posibilităţile oferite de aderarea la Uniunea Europeana pentru a face cunoscută marca Baumit în Europa. Rezultatele au fost uimitoare, marca depaşind rapid graniţele Austriei. Astfel, în prezent Baumit este activă în încă alte 29 de state din Europa Centrală şi de Est şi în China.

Baumit reprezinta inovaţie şi calitate în domeniul materialelor pentru faţade, al tencuielilor şi al şapelor.

Noile materiale, sisteme şi tehnologii de la Baumit sunt cu un pas înaintea celor similare ale altor mărci, sloganul companiei ”Idei cu viitor” având acoperire în realitatea imediată.

Performanţele noilor materiale sunt  testate în laboratoarele din Austria, iar parametrii înscrişi în fişele tehnice nu sunt doar simple cifre, ci nivelul la care compania îşi face datoria faţă de clienţii săi.

Cea mai bună dovadă a preocupării companiei Baumit pentru păstrarea unui nivel ridicat pentru produsele oferite clienţilor săi, este şi darea in folosinta, în Bucureşti, a unei a doua fabrici ce foloseste laboratoare de cercetare şi tehnologii de ultimă generaţie pentru fabricarea de materiale de construcţii de excelentă calitate, ecologice, cu un raport calitate-preţ corect şi randament superior.

Pe lângă numeroasele premii obţinute pentru calitatea produselor sale, Baumit Romania are şi o permanentă preocupare pentru sporirea încrederii și loialităţii faţă de clienţii săi, metode noi de transport şi livrare, dar şi de informare permanentă a investitorilor, constructorilor şi arhitecţilor, care apreciază marca Baumit ca fiind un partener pe care te poţi baza.

Continuăm să organizăm programe de training, seminarii, dar şi instruirea directă a tuturor partenerilor noştri prin sfaturi competente, bazate pe experienţa specialiştilor noştri.

Pe lângă preocuparea pentru viitor, Baumit va contribui, cum a făcut-o şi până acum, la reabilitarea şi protejarea monumentelor de arhitectură aflate în patrimoniul naţional.

Toate aceste valori nenegociabile pentru compania noastră, precum şi eforturile făcute de investitorii, arhitecţii şi constructorii care au folosit marca Baumit în condiţii economice aspre ne-au onorat şi ne-au determinat să organizăm şi anul acesta ceea ce reprezintă competiţia perfectă a calităţii şi competenţei la nivel înalt, concursul ”Faţada Anului” - 2010. Astfel, concursul este, pe lângă continuarea unei tradiţii şi expresia consideraţiei pe care o purtăm pentru clienţii noştri.

CONDIȚII DE PARTICIPARE LA CONCURSUL ”FAȚADA ANULUI 2010”

I. Scopul concursului

Principala misiune asumată de firma Baumit România, iniţiatoarea concursului este aceea a evidenţierii produsului arhitectural, ca atare, împletită cu întrebuinţarea corectă, creativă a tehnologiilor Baumit. Dezideratul concursului este acela de a contribui la o imagine a arhitecturii respectuoasăfaţăde trecut şi plinăde entuziasm faţăde viitor.

Preocuparea pentru faţadă nu trebuie să fie doar interesul arhitectului sau al constructorului.  Iniţiativa unei atât de importante firme, precum Baumit , de a găzdui un concurs care să pună în valoare tehnicile şi tehnologiile moderne promovate de către marca Baumit, au determinat  participanţii la ediţiile anterioare să  observe cu atenţie modul de tratare a diferitelor lucrări, astfel încat să acorde, în egală măsură, importanţă atât calităţii arhitecturale, cât şi utilizării celor mai potrivite materiale pentru fiecare lucrare în parte.

ІІ. Organizatorul concursului:

Baumit Romania Com SRL cu sprijinul OAR

III. Parteneri media:

Bicau

Igloo

Arhitext

Agenda Construcțiilor

IV. Juriul:

Conferențiar Dr. Arh. Ioan Andreescu - Catedra de Arhitectură, specializare: Istoria Arhitecturii Moderne a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Politehnice Timișoara, Coordonator Masterat de Reabilitare, Restaurare Structuri Istorice

Conferențiar Dr. Arh. Constantin Lepădatu - Șef Catedra Arhitectură, Design, Reprezentări, Facultatea de Arhitectură GM Cantacuzino din cadrul Institutului Politehnic Ghe. Asahi - Iasi

Profesor Dr.Arh. Sorin Vasilescu - Catedra Studiul Formei și Design, director al Școlii de Înalte Studii a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu - București

Arh. Șerban Țigănaș -Lector în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Președinte al Ordinului Arhitecților din România

Inginer Laurențiu Lupușor- Director General Baumit Romania

V. Condiţiile de bază ale Concursului:

1. Înregistrarea înscrierii participării în Concurs (prin formularul confirmat de organizatori) nu mai târziu de 1 martie 2011

2. Finalizarea faţadei în cursul anului 2010.

3. Concursul se anunţă în mod public şi exhaustiv.

4. Concursul are următoarele sectiuni:

 • Locuințe unifamiliale – construcţii noi şi reabilitate
 • Construcţii noi – clădiri de locuinţe, clădiri administrative şi hoteluri
 • Construcţii reabilitate – reconstrucţii, reabilitare şi restaurare

În acest an introducem două noi secțiuni și anume:

 • Secţiune special dedicată arhitecţilor din Republica Moldova
 • Secţiune dedicată proiectelor de arhitectură realizate de studenţii anilor terminali ai facultăţilor de arhitectură din centrele universiatare din ţară

5. Pentru execuţia faţadei obiectivului participant trebuie utilizate materiale marca "Baumit".

6. Pentru participarea în Concurs se pot înscrie persoane juridice şi fizice, al căror obiectiv anunţat şi participant nu este în contradicţie cu condiţiile concursului.

7. În Concurs nu pot participa membrii juriului.

8. Obiectivul cu care se doreşte intrarea în concurs poate fi nominalizat doar de către un singur solicitant. În cazul nominalizării multiple, de către solicitanţi diferiţi este obligatoriu ca aceştia să se unească în jurul unei nominalizări unice. În acest caz toate părţile trebuie ca în termen de 14 zile (sau cel târziu până la expirarea termenului de primire a solicitării) să confirme în formă scrisă Acordul în faţa Secretariatului Concursului. Acordul trebuie să indice în mod categoric cine va primi premiul în cazul clasării obiectivului nominalizat pe lista Câştigătorilor.

9. Decizia juriului nu poate fi contestată în justiţie.

VII. Înregistrarea înscrierii în concurs trebuie să conţină:

1. Denumirea obiectivului.

2. Date exacte, după cum urmează:

2.1. Numele Solicitantului – persoană fizică sau juridică.

2.3. Adresă, telefon, fax, е-mail

2.4. Legătura solicitantului cu obiectivul (arhitect, executant sau investitor)

3. Documente care să ateste utilizarea materialelor marca "Baumit":

- Sistemul termoizolant Baumit;

- Finisaje Baumit pentru faţade.

4. Documentaţie foto a obiectivului în format digital, din care reiese clar întreaga clădire şi situarea acesteia în mediul înconjurător; detalii privind execuţia părţilor de bază ale faţadei. Se recomandă oferirea unei documentaţii foto a diverselor etape ale ridicării faţadei, din care să reiasă clar respectarea indicaţiilor tehnologice şi adăugarea, în cadrul dosarului de participare, a unui/unor planuri de interior.

5. Identificarea participanţilor în procesul de investiţie al obiectivului anunţat – date privind investitorul, proiectantul şi firma-executant.

6. Acord privind modul în care se va împărţi premiul în cazul câştigării Concursului.

7. Marcarea clară a plicului: "FAŢADA ANULUI 2010"

 

Notă: Documentaţia care însoţeşte participarea în Concurs rămâne la iniţiatorii concursului cu dreptul de a fi publicată şi de a participa la expoziţii şi prezentări, participanţii în concurs având în continuare drepturile de autor. În cazul în care documentaţia nu corespunde cerinţelor tehnice privind prezentarea de calitate a obiectivului cu scop publicitar, iniţiatorii concursului nu trebuie să fie împiedicaţi în a dobândi documentaţia necesară.

VIII. Desfăşurarea concursului:

1. Anunţarea participării clădirilor în concurs de către Persoane Autorizate pe baza condiţiilor anunţate public, până cel tarziu la data de 01 martie 2011.

2. După expirarea datei limită de strângere a candidaturilor, 01 martie 2011, secretariatul pregăteşte documentaţia primită din partea participanţilor pentru deliberarea juriului.

3. Juriul concursului evaluează obiectivele şi ia decizii privind premiile până cel târziu in cea de a treia săptămână a lunii martie, 2011.

4. Premiile se fac publice şi oficiale în aprilie 2011, în cadrul galei de decernare a premiilor Baumit, Faţada Anului 2010.

IX. Înscriere:

 • Perioada de inscriere: 15 ianuarie – 01 martie 2011
 • Prin poştă, până la 01 martie 2011 (data poştei).

Conținut dosar:

- 2-3 foto de ansamblu (faţada principală+încă un unghi);

- fişa de înscriere cu adresa lucrării

- faţada + planuri (minim 1 plan lizibil)

Pentru întrunirea juriului lucrările se prezintă pe panouri carton Kappa/mousse, dimensiune 70x100cm. Întrunirea juriului va avea loc în cea de a treia saptămână a lunii martie, 2011.

Х. Premii pentru toate categoriile enumerate mai jos

 • Locuinţe unifamiliale – construcţii noi şi  reabilitate
 • Construcţii noi – clădiri de locuinţe, clădiri administrative şi hoteluri
 • Construcţii  reabilitate – reconstrucţii, restaurare şi reabilitare

 

 • Secţiune special dedicată arhitecţilor din Republica Moldova
 • Secţiune dedicată proiectelor de arhitectură realizate de studenţii anilor terminali ai facultăţilor de arhitectură din centrele universiatare din ţară

Premiul I: Trofeu şi diplomă

Premiul II: Trofeu şi diplomă

Premiul III: Trofeu şi diplomă

XI. Prezentarea obiectivelor premiate.

Obiectivul care a primit nota cea mai mare în cadrul concursului este prezentat public. Această prezentare poate conţine informaţii despre materialele Baumit utilizate, numele investitorului, al arhitectului, autorul proiectului, executantul etc.

 

Mai multe informații pe siteul Baumit: http://www.baumit.ro