Fotografie de arhitectură

Considerăm fotografia un instrument de studiu și valorificare a arhitecturii și tot ce poate avea legătură cu ea. Dorind să experimentăm folosirea acestui instrument pentru a descoperi arhitectură, am identificat 3 categorii:

1. Fotografia rurală

Workshopurile vor fi organizate astfel încât fotografii să surprindă mai întâi satul, ograda, atelierul meșterului, oamenii lucrând și în final produsele rezultate. Am ales pentru o primă etapă 5 zone diferite ale țării, cu meșteșuguri diverse (fierari, olari, pietrari, cărămidari, coșari, răchițari, bocșari, dulgheri). Această serie de workshopuri va fi condusă de fotograful Sorin Onișor.

2. Fotografia de obiect

Prin aceste workshopuri căutăm producția nouă de arhitectură care merită promovată, și încercăm să obținem cele mai bune fotografii care să prezinte clădirea studiată. Procesul se focusează atât pe aparatură, cât și pe tehnicile folosite. Workshopurile din București vor fi conduse de Cosmin Dragomir, iar cele din Cluj de Dacian Groza, ambii arhitecți și fotografi.

3. Fotografia urbană

Fotografia urbană este un mod de a observa și analiza spațiul public, atmosfera unui loc, obiceiuri ale oamenilor, compoziții. Workshopurile sunt conduse de Vlad Eftenie, arhitect și fotograf.


Proiectul ARHI FOTO aparține Asociației Arhi Forum și este finanțat din Administrarea Fondului Cultural Național. Urmăriți-ne activitatea pe pagina de facebook www.facebook.com/arhifoto

 
 

2 comentarii:

Mihai r
14 Mar 2012 - 01:34 pm

Exista deja un calendar/procedura/conditii de inscriere? Multumesc

adrian.pop
14 Mar 2012 - 11:24 pm

Salut Mihai!

E in lucru. Am programat până în prezent cele 5 workshopuri cu Sorin Onișor, în diferite părți ale tării, căutând meșteșuguri.

Proiectul va mai avea și alte serii de workshopuri, prezentări, concursuri, expoziții.
Până reușim să pregătim și un website, îți recomand să urmărești www.facebook.com/arhifoto.
Workshopurile programate le găsești la Events. Pentru primul începem înscrierile de mâine :)