Workshop tencuieli de pământ şi ipsoserie

Perioada: 4-14 iulie 2011
Locaţia: Conacul P.P. Carp, Ţibăneşti, jud. Iaşi
Cost: 400 RON
Activităţi: tencuieli de lut (activitate principală), ipsoserie, olărit, fierărit

În jurul Conacului P.P. Carp, de la Ţibăneşti, se redescoperă meşteşugurile tradiţionale de prelucrare a fierului, tencuieli de pământ, tâmplărie, încercând să ofere oamenilor din mediul rural aceste vechi preocupări de care toţi avem o reală nevoie. 

Pe parcursul celor 2 săptămâni, participanţii la atelier vor avea ocazia să folosească tencuieli de pământ aplicate pe beton.

Vom testa diferiţi pigmenţi, texturi, şi compoziţii ale tencuielilor de pământ.

Pe parcursul şederii la Ţibăneşti, participanţii vor putea profita de atracţiile zonei: cireşii, iazul, drumeţiile, atelierele de olărit, bisericile moldoveneşti şi fierăritul seara la foc.

La workshop vor participa 5-10 persoane prin programul Rempart, aproximativ 5-10 tineri din Ţibăneşti şi satul vecin, Jigoreni, un număr de maxim 15 persoane interesate şi arhitectul Şerban Sturdza.

 

Locaţia

Conacul P.P. Carp, construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea, este înconjurat de un parc, în mijlocul comunei Ţibăneşti. Concaul, parcul, şi mausoleul familiei, proiectat de Gustave Eiffel, alcătuiesc un ansamblu istoric şi de arhitectură protejat.

 

Cazare, masă, materiale

Cazarea se face în cele 3 camerele anexate conacului. Participantii pot opta pentru a dormi în propriile corturi, pe care le pot plasa în curtea conacului. Masa va fi asigurată din taxa de participare. Se vor servi 3 mese pe zi, iar mâncarea va fi gătită de 2 bucătărese din sat. Materialele sunt oferite gratuit de către Asociaţia Maria şi Pro Patrimonio, organizatorii atelierului.

Participanţii sunt aşteptaţi în cursul după-amiezii sau serii din ziua precedentă începerii atelierului (3 iulie).

Înscrierea

Pentru înscriere, sunteţi rugaţi să trimiteţi un e-mail pe adresa inscrieri.tibanesti@gmail.com, care să contină o scurtă şi reală motivaţie pentru care doriţi să participaţi la acest atelier.

Participarea la atelier este posibilă in limita numărului celor 15 locuri disponibile.

Confirmarea participării se face pe mail, în ordinea primirii înscrierilor.

Atelierul este deschis oricărei persoane interesante.

Echipamente necesare

  • Sac de dormit
  • Haine de lucru: incălţăminte de şantier, manuşi, ...
  • Protecţie împotriva soarelui, cât şi protecţie împotriva vremii ploioase
  • Entuziasm si voie bună!

Observaţii

La atelier vor participa şi străini, prin programul Rempart, deci se va vorbi atât în limba română, cât şi engleză şi franceză. Cunoaşterea limbii străine nu constituie însă condiţie de participare.

Nu oferim asigurare medicală sau în caz de accident. Participanţii îşi asuma răspunderea pentru desfăşurarea activităţilor în siguranţă.

 
Etichete:
 

4 comentarii:

Anonim2
15 Jun 2011 - 03:46 pm

ATENTIE....
LOCÁȚIE, locații, s. f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. ◊ Taxă de locație = taxă care se plătește drept sancțiune în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani.

adrian.pop
16 Jun 2011 - 10:53 am

Daca tot citezi DEX-ul, citează-l până la capăt:
"... 3. Un loc anume, precis determinat." - http://dexonline.ro/definitie/loca%C8%9Bie

Ema
18 Jun 2011 - 11:30 am

Nu-mi vine sa cred! numai eu am vazut ca anuntul era din 16 iunie si inscrierile se puteau face pina pe 15 iunie???

Redactia
18 Jun 2011 - 01:29 pm

Anuntul pe Arhi Forum a aparut in data de 5 iunie.