Şcoala de Vară ARA - ediția a 6-a: Roşia Montană

Asociaţia „Arhitectură. Restaurare. Arheologie" anunţă Şcoala de vară Roşia Montană: resurse tradiţionale locale şi tehnologie contemporană în slujba protejării patrimoniului în perioada 1 - 15 septembrie 2012.

A şasea Şcoală de Vară ARA se va desfăşura din nou în situl istoric de importanţă excepţională de la Roşia Montană. Timp de două săptămâni, între 1 şi 15 septembrie, programul va fi orientat spre cunoaşterea şi salvarea patrimoniului valoros al sitului.

Componenta teoretică a şcolii va fi susţinută prin, prelegeri şi discuţii, de invitaţii ARA, cercetători, cadre didactice universitare, profesionişti ai domeniului. Activităţile practice vor cuprinde documentarea patrimoniului arhitectural prin relevee, fotografii şi fişe, dar şi cu ajutorul celor mai moderne tehnologii (fotogrammetrie, scanare laser 3d) precum şi lucrări practice de restaurare cu materiale şi tehnici tradiţionale la case şi biserici istorice. Lucrările practice se vor desfăşura sub îndrumarea şi cu ajutorul specialiştilor ARA şi ai organizaţiei partenere în acest an, EKG Baukultur, Viena - Berlin. Programul detaliat al şcolii va fi anunţat în scurt timp.

Continuarea programului de şcoli-atelier dedicate teoriei şi practicii salvării, conservării şi activării patrimoniului construit, aplicate în situl de la Roşia Montană, este posibilă datorită colaborării de durată întreţinute cu specialişti şi cu instituţii şi organizaţii prestigioase din domeniul cercetării şi protejării patrimoniului, dar şi cu acei membri ai comunităţii locale preocupaţi de păstrarea moştenirii excepţionale pe care o au în grijă şi de găsirea unei căi de dezvoltare pornind de la această moştenire.
Informaţii suplimentare şi înscrieri prin e-mail la adresa asociatie@simpara.ro sau la telefon 0731-343 333.

Şcoala de vară se adresează studenţilor la facultăţile de arhitectură interesaţi de aprofundarea cunoştinţelor şi dobândirea de experienţă practică în domeniul patrimoniului cultural.
Numărul de participanţi este limitat la 25.
Înscrierile se pot face până la data de 1 august.

taxă de participare > 450 Lei / 100 Euro

cazare > se oferă cazare şi două mese pe zi, mic dejun şi cină la familii din localitate; taxa nu acoperă cheltuielile de transport.

organizatori >
a|r|a
Asociaţia „Arhitectură. Restaurare. Arheologie"
www.simpara.ro , www.facebook.com/asociatia.ara
dr. Monica Mărgineanu Cârstoiu,
drd. Virgil Apostol, dr. Ştefan Bâlici

în colaborare cu >
EKG Baukultur, Viena - Berlin
coordonator, arh. Mathias Ganspöck

program sprijinit de >
Parohia Unitariană Roşia Montană
preot paroh Árpád Pálfi