Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi

Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi este sărbătorită anual pentru a atrage atenţia asupra importanţei creării comunităţilor şi proiectelor de construcţie verzi şi sustenabile. Această săptămâna subliniază rolul cheie pe care clădirile îl au în conservarea resurselor, economiile financiare şi crearea de joburi verzi în acelaşi timp cu crearea spaţiilor mai sănătoase pentru locuit şi joacă.

Anul acesta, în cadrul acestei săptămâni se vor reuni peste 90 de naţiuni şi peste 20,000 de organizaţii.

Companiile membre RoGBC sunt încurajate să organizeze propriile evenimente ce vizează sustenabilitatea în construcţii în perioadă 17 - 21 septembrie.

Mesaje cu privire la Săptămâna Mondială a Clădirilor Verzi 2012 sunt disponibile aici.

În cadrul acestei săptămâni în care se sărbătoresc activităţi din domeniul clădirilor verzi, RoGBC organizează cursul "Cradle 2 Cradle pentru Clădiri". Acest curs este opţional pentru care doresc să obţină acreditarea "România Green Building Professional".

Cradle to Cradle pentru Clădiri

Pe baza studiului amănunţit realizat de William McDonough şi  Michael Braungart despre "Cradle 2 Cradle: regândirea proceselor de fabricaţie" România Green Building Council (RoGBC) a încheiat un parteneriat cu Steven Beckers - unul din experţii de top în eco design din Europa  - pentru a aduce în România cursul  "Cradle to Cradle pentru Clădiri ".

RoGBC consideră că acest tip de educaţie este esenţială pentru industria construcţiilor în vederea adresării deficitului de resurse şi de a reduce (şi, eventual, eliminarea) prejudiciul adus planetei de către populaţia în continuă creştere. În cadrul cursului vor fi examinate proiecte dezvoltate în prezent în România, iar participanţii la curs vor întreprinde un exerciţiu pentru a îmbunătăţi în mod dramatic impactul asupra mediului respectând în acelaşi timp constrângerile de cost.

Acest curs este un curs opţional în cadrul platformei de certificare "România Green Professional".

Preţurile pentru participarea la curs sunt:
Membru RoGBC  - individual ->; 125 Euro / curs
Non-membru - individual ->; 195 Euro / curs

Informaţii despre discounturi sau programul  întreg al celor 10 cursuri puteţi găsi aici.

Trainer
Steven Beckers
Architect | Master of Conference at BRUFACE, C2C accredited Architect
Steven Beckers este înregistrat că arhitect  / consultant independent în domeniul Cradle to Cradle, deţine un "Master of Conference" acordat de Universitatea BATir ULB, este vicepreşedinte al Seco (controlul în construcţii), membru fondator al Local Solution Development Group ASBL activ în Africa şi partener fondator al „Lateral Thinking Factory” susţinând proiecte care sunt în spiritul principiului Cradle to Cradle având o reţea multidisciplinară formată din experţi la nivel mondial printre care autorii principiului c2c Dr. Michael Braungart şi arhitectul William MC Donough.

 
Etichete: clădiri verzi, RoGBC