"Romania Green Building Professional" - curs şi certificare

 

Fii primul care se certifică în domeniul clădirilor verzi!

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi  (RoGBC) a iniţiat programul de certificare şi training pentru a creşte gradul de competenţă în domeniul construcţiilor verzi a celor care activează în domeniul construcţiilor şi domeniilor conexe, şi care doresc să se implice activ în transformarea sustenabilă a mediului construit. Aceste cursuri se adresează tuturor celor interesaţi de realizarea şi managementul unei clădiri sustenabile, abordare privită din toate punctele de vedere: alegerea terenului, managementul apei, sistemul de iluminat, probleme de design şi peisagistică, principii sustenabile etc.

In perioada urmatoare vor avea loc două cursuri, atât în Bucureşti, cât şi in Cluj-Napoca.

 

Cursul acoperă probleme de design şi informaţii legate de utilizarea materialelor şi a tehnologiei, pentru a minimiza consumul de apă în faza de construcţii şi în faza de operare a clădirii. Vor fi incluse informaţii legate de sisteme de instalaţii şi soluţii care să contribuie la obţinerea punctelor aferente schemei de certificare voluntara a clădirilor precum LEED, BREEAM si DGNB.

 

Un curs de o zi ce are drept scop prezentarea importanţei modalităţilor de selecţie a unui teren potrivit pentru construirea şi operarea unei clădiri verzi. Investitorii trebuie să aibă o inţelegere clară a cerinţelor de construcţie a unei clădiri verzi inainte de a achiziţiona terenul. Sistemele de certificare internaţionala a clădirilor verzi (LEED, BREEAM, DGNB etc) includ mecanisme de penalizare sau de recunoaştere legate de felul în care este stabilită locaţia construcţiei - dacă şi cum se ia în considerare componenta de biodiveristate şi impactul ecologic al construcţiei în zonă, accesul la mijloacele de transport şi alte consideraţii privind managementul şi sustenabilitatea locaţiei construcţiei.

 

Cursurile din Bucureşti vor avea loc la sediul RoGBC, str. Ialomicioarei nr. 21, sector 1, iar cursurile din Cluj-Napoca vor avea loc la Hotel Golden Tulip Ana Dome.

 

Pentru a afla agenda fiecărui curs, va rugăm să accesaţi www.RoGBC.org, secţiunea evenimente.

 
Etichete: