Miting pentru Hala Matache

Platforma pentru Oraşe Durabile organizează miercuri, 13 februarie, oră 11.00, un miting în faţa Ministerului Culturii.

Ministrul Daniel Barbu are puterea de a salva Hala Matache. Îi mai trebuie şi curajul şi voinţa pentru a traduce în faptă puterea pe care i-o conferă mandatul cu care a fost investit. Pentru că nu şi-a făcut publică poziţia în această privinţă, miercuri mergem în faţa Ministerului să fim alături de el. Dacă decide că Hala Matache trebuie să fie tratată aşa cum spune legea că trebuie să fie tratat un imobil de patrimoniu, noi îl vom susţine şi-l vom încuraja. Plecăm de la premisa că actualul ministru al culturii este un om de bună credinţă şi un veritabil profesionist, căruia competenţa şi spiritul etic îi vor dicta soluţia cea mai judicioasă. De aceea miercuri îl invităm alături de noi, de partea celor care au înţeles că patrimoniul construit poate fi un motor al dezvoltării sustenabile a oraşului şi care îşi doresc ca banii publici să fie cheltuiţi cu chibzuială, pe proiecte constructive, nu pe demolări inutile.

Hala Matache este o clădire de patrimoniu, care aparţine Primăriei Generale. Ministrul Culturii poate decide să o păstreze pe actualul ei amplasament şi îl poate obliga pe primarul Oprescu să termine lucrările în zonă fără să sacrifice, în mod inutil, Hala. Pentru că translatarea prin demolare e o ficţiune menită să mistifice opinia publică: e, de fapt, o demolare mascată, dorită şi poruncită de primarul Oprescu, deşi acesta promisese că va cruţa clădirea dacă studiile dovedesc că lucrările pot efectuate păstrând Hala pe actualul ei amplasament. Or s-a demonstrat că se poate! Să ne demonstreze deci şi primarul general că îşi respectă angajamentele şi între două campanii electorale!

Dacă Hala va fi demolată, vom pierde o clădire de patrimoniu care a devenit simbolul luptei pentru dezvoltarea armonioasă a oraşului, iar banii cheltuiţi pentru achiziţionarea ei vor fi fost aruncaţi pe apa Sâmbetei.

FB event: aici