INSIGHT - PUG Timişoara - Seri(i)le D'arc - Asociaţia de la 4 şi Club D’arc Timişoara

Prin conferinţe, prezentări şi discuţii despre arhitectură, oraş, şcoala, călătorie, muzică, fotografie şi film, Seri(i)le D'arc au devenit o platformă pentru dialog.

Ele promovează educaţia, încurajează comunicarea între profesii şi participarea acestora la actul educaţional şi viaţa cultural–socială, pentru a stimula interesul şi preocuparea faţă de arhitectură şi tot ce implica ea.

Seri(i)le, urmate de discuţii între studenţi, profesori, profesionişti şi publicul larg, sunt găzduite într-un cadru informal de cafeneaua D'arc din centrul istoric al oraşului.

 

Planul Urbanistic General Timişoara

Planul Urbanistic General este cel mai important document de planificare urbană. Actualul P.U.G. a fost început în 1998 şi aprobat în 2002, după care a fost prelungit în 2007. Tinând cont de faptul că actualul plan şi-a atins demult limitele, iar valabilitatea maximă de 10 ani a fost depaşită, a fost nevoie de un nou Plan Urbanistic General al municipiului Timişoara.

 

Lucrul la actualul P.U.G. a început în 2010 de către PlanWERK şi Vitamin Arhitects împreună cu „Instituţia Arhitectului-Şef” Timişoara reprezentată de arh-sef. Ciprian Silviu Cădariu, având pe domnii Conf. Dr. Arh. Vlad Gaivoronschi şi arh. Şerban Sturdza, consultanţi. Elaborarea Planului Urbanistic General se desfăşoară în 5 etape (fundamentare, masterplan, P.U.G., avizare, implementare G.I.S.), în momentul de faţă acesta se află în faza 2 de lucru - aceea de Masterplan.

 

::: ECHIPA COMPLETĂ DE LUCRU :::

Planwerk
Vitamin Arhitects
IHS România

Veltona
Halcrow
Path Route

Conf. Dr. Arh. Vlad Gaivoronschi
Arh. Şerban Sturdza
Arh. Adina Bocicai

 

:::VORBITORI:::

arh. Eugen Panescu (planwerk),
arh. Rudolf Graef (VitaminA),
arh-sef. Ciprian Silviu Cădariu,
Conf. Dr. Arh. Vlad Gaivoronski

 

:::PROGRAM:::

Programul va fi structurat astfel:

Partea 1: Prezentarea INSIGHT - Planului Urbanistic General Timisoara
Partea a 2-a: Dezbaterea proiectului (vor exista 3 microfoane în sală, vă rugăm nu ezitaţi să faceţi comentarii şi să puneţi întrebări)

 
Etichete: