INGLASS 2012

Arhitectura recentă a sticlei din Europa şi Asia, prezentată la INGLASS 2012

Realizări arhitecturale de excepţie, premiate la ediţiile recente ale concursurilor internaţionale de arhitectură, vor f prezentate chiar de către câştigători la Bucureşti, pe 23 şi 24 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Expoconferinţei de Arhitectură INGLASS.

La INGLASS 2012 pot fi văzute ultimele aplicaţii și înfăţişări ale sticlei din 25 de oraşe europene şi Asia: faţadele de sticlă neagră din Graz, Austria, create de GS Architecture pentru proiectul Black Panther; singurul proiect european pe sticlă din Sankt Petersburg, cu sticlă reflectorizantă în patru culori și sediul Dolce & Gabbana Headquarters din Milano, realizate de Miguel Pallares-Lopez de la Piuarch; complexul Milanofori din Italia, cu grădini interioare amenajate în spatele unor vitraje duble, cu o faţadă publică şi una privată, proiect semnat de Paolo Brescia; cutia uriaşă de sticlă din Palatul Esma Sultan, un exemplu al utilizării sticlei în arhitectura contemporană la valenţe maxime, dat de Gokhan Avcioglu; sticla care transformă faţada într-un sistem complex, ce reflectă personalitatea oraşului, mesaj transmis de Juan Coll-Barreu prin proiectul Health Department HQ din Bilbao; Casa Memorială Tose Proeski din Skopje, un proiect cultural construit din beton şi sticlă, care a obţinut în 2011 marele premiu la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona.

Din program: „Peştele de sticlă şi oglinda fermecată”, de Şerban Ţigănaş; „Liquid” de Steven Ware; „Reflecţii şi Reflexii”, de Willem Bruijn; „Interior sau Exterior”, de Gustavo Diaz Garcia; „Provocări inginereşti în utilizarea sticlei”, de Dragoș Marcu şi multe alte titluri despre sticla arhitecturii şi arhitectura sticlei.

Peste 250 de arhitecţi şi ingineri proiectanţi se întâlnesc pentru două zile la INGLASS. Participă laureaţii MIPIM Awards 2012, International Residential Property Awards 2011, Mies van der Rohe Awards 2011, The Emirates Leaf Glass Awards 2011, World Architecture Festival Barcelona 2011 şi European Steel Design Awards 2011.


Organizatorii INGLASS susţin performanţa și tinerele valori din domeniul arhitecturii. În acest sens, 4 studenţi din București, Cluj, Iași și Timișoara sunt invitaţi să susţină prezentări în deschiderea evenimentului, pe 23 aprilie, în cadrul „Junior Opening Session”.

ABplus Events și Ordinul Arhitecţilor din România, împreună cu partenerii de eveniment: Saint-Gobain Glass – Partener Ofcial; Guardian Glass – Partener Principal; Bohle și Glulam - Parteneri; Sika, Glass Expert și Skylux – Sponsori, Facultăţile de Arhitectură și Asociaţiile Studenţilor Arhitecţi din România, partenerii de comunicare și partenerii media vă invită la INGLASS 2012.

INGLASS deschide seria evenimentelor cu participare internaţională organizate de Ordinul Arhitecţilor din România şi ABplus Events în 2012. Urmează GIS, pe 18 şi 19 iunie şi RIFF, pe 19 şi 20 noiembrie.

Cea de-a treia ediţie INGLASS va avea loc în martie 2013 și-l va avea ca invitat pe Profesorul Wolf D. Prix de la COOP HIMMELB(L)AU.

Ordinul Arhitecţilor, cea mai importantă organizaţie de profil din România, promovează competiţia, competenţa, creativitatea în cadrul profesiei, eforturile către o arhitectură durabilă, de înaltă calitate, care să înglobeze soluţii tehnologice de ultimă oră, o arhitectură care să se integreze în mediul construit existent, respectând natura, resursele, specificul și moștenirea culturală a comunităţilor. În prezent, Ordinul include un număr de aproximativ 6000 de membri.

Grupul de companii ABplus este specializat în crearea, dezvoltarea și organizarea de evenimente de mari dimensiuni, de tip: târguri, expoziţii, conferinţe, festivaluri. ABplus Events este creatorul conceptului de reţea naţională de expoziţii și este lider pe piaţa evenimentelor expoziţionale pentru industria construcţiilor prin brandul CAMEX.