Despre o Arhitectură a Cotidianului - expoziţie de fotografie

Coordonator proiect: Lect. Arh. Dr. Vlad Eftenie, UAUIM

Despre: o expoziţie de fotografie a studenţilor arhitecţi absolvenţi ai cursului “Fotografia, instrument de studiu şi cunoaştere în arhitectură”.

Unde: în holul Sălii Frescelor a UAUIM.

Când: vernisajul are loc joi 07 iunie 2012 la orele 14.

Credo: abordarea teoretică şi practică a cursului şi-a propus familiarizarea studentului arhitect - viitor specialist în abordarea spaţiului - cu instrumentul sensibil al studiului fotografic. Fotografia de arhitectură este mai mult decât un simplu mijloc tehnic pentru redarea în imagini abstracte a obiectului de arhitectură. Studiul fotografic sistematic a fost implicat într-un mecanism complex de observare şi parcurgere a spaţiului arhitectural-urbanistic.

Prin considerarea caracteristicilor native ale spaţiului construit  precum amplasament, geometrie, proporţie, funcţiune, lumină, etc. cât şi a factorilor care ţin de o interpretare personală subiectiv-asumată precum scopul, o interacţiune specifică, determinarea culturală, ambianţă, evoluţia temporală, memoria locului, etc. – fotografia de arhitectură poate releva dimensiuni noi, capabile să nuanţeze demersul profesional al înţelegerii unui loc, în esenţa spiritului său.

Observatorul-arhitect-fotograf este invitat să creadă nu doar in Formă, prin prisma unei viziuni Abstracte, ci să se deschidă şi spre multiplele instanţe pe care Arhitectura le creaza la nivelul Oraşului, a Cadrului cotidian, a ceea ce devine Arhitectura prin Insuşire, este deschis (antrenat) sa creadă în el însuşi şi în puterea sa de a Pătrunde multiplele planuri ale unei realităti arhitectural-urbanistice complexe. 

https://picasaweb.google.com/arhifoto345/FotoCursSelectie20112012

 

 
Etichete: fotografie