Conferința, Gala Câștigătorilor și Expoziția proiectelor finaliste - Arhetipuri 2011

Conferinţa Extraordinară de Arhitectură și Gala Câştigătorilor Arhetipuri 2011
3 septembrie 2011, Palatul Patriarhiei, Bucureşti

Ediţia 2011 a concursului internaţional de arhitectură ARHETIPURI se apropie de final. Cu 13 oraşe implicate, 29 de amplasamente, peste 800 de participanţi din 15 ţări, care au înscris 121 de proiecte, evaluate de un juriu majoritar internaţional, competiţia îşi continuă misiunea de a îmbunătăţi spaţiul public urban din România.

Avem plăcerea de a vă invita la Conferinţa Extraordinară de Arhitectură Sustenabilă şi Gala Câştigătorilor Arhetipuri, care vor avea loc sâmbătă, 3 septembrie 2011, începând cu ora 16:00, la Palatul Patriarhiei, Bucureşti. Evenimentul va continua la Atelierul de Producţie, cu un vernisaj al celor 50 de proiecte semifinaliste şi un after party.

Invitaţia este valabilă pentru două persoane. Numărul locurilor este limitat. Vă rugăm să confirmaţi prezenţa Dvs. la numărul de telefon: 0741-741.350 sau email: info@arhetipuri.ro.

Conferinţa Extraordinară de Arhitectură Sustenabilă
16:00 - 19:30  Aula Magna, Palatul Patriarhiei

Susţinută exclusiv de speakeri internaţionali de renume, conferinţa va analiza subiecte actuale ale arhitecturii sustenabile. O dezbatere condensată între președintele celei mai mari comunităţi de arhitecţi din Europa, directorul de dezvoltare al uneia dintre cele mai celebre firme de arhitectură din lume - recunoscut pentru proiectele sale sustenabile, un membru din juriul prestigiosului concurs Pritkzer Prize şi un profesor cu peste 25 de ani de cercetare, autor a peste 50 de cărţi şi articole despre arhitectura temporară şi mobilă.

Speakeri

Jacques Allard - Fondator al European Architecture Foundation şi CEO Archi-Europe Group - Belgia

Kai Uwe Bergmann - Partener şi director de dezvoltare la Bjarke Ingels Group - Danemarca

Carlos Jimenez - Profesor la Universitatea de Arhitectură Rice din Houston şi membru în juriul Pritzker Prize, Statele Unite

Robert Kronenburg - Profesor şi doctor arhitect la Universitatea de Arhitectură din Liverpool - Marea Britanie

Gala Câştigătorilor Arhetipuri 2011
19.30 - 20.30, Aula Magna Palatul Patriarhiei

Cele mai bune 10 proiecte reprezintă în finala concursului 4 orase: Bistriţa, Bucureşti, Cluj Napoca şi Iaşi. Proiectul câştigător va fi construit şi expus pentru 12 luni în locaţia pentru care a fost propus, în limita unui buget maxim de 100.000 euro. În cadrul festivităţii va fi organizată o expoziţie cu planşele celor 10 proiecte finaliste şi vor fi anunţate în premieră echipele câştigătoare.

After party Arhetipuri 2011
22.00 - open end,  Atelierul de Producţie

Festivitatea de premiere va continua cu un after party la Atelierul de Productie, în cadrul căruia va avea loc un concert cu Silent Strike şi un vernisaj al celor 50 de proiecte semifinaliste. Intrarea este liberă.

Palatul Patriarhiei: Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, sector 4, Bucureşti
Atelierul de Producţie:  Splaiul Unirii, nr. 160 (lângă Facultatea Dimitrie Cantemir), sector 4, Bucureşti

Vă aşteptăm!


 
Etichete: