Bucharest Biennale 5

București, mai 2012 - Deschiderea oficială a BUCHAREST BIENNALE 5 va avea loc joi 24 mai 2012, ora 11.00, cu o conferință de presă.

BUCHAREST BIENNALE - considerat cel mai important eveniment de artă contemporană din România - va deschide cea de-a cincea ediție pe 24 mai 2012 cu o conferință de presă internațională unde vor participa artiștii, curatorul și directorii evenimentului. Conferința va avea loc la ora 11.00 la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia (Piața Universității).

BB5 va conține expoziția principală curatoriată de către Anne Barlow (UK/USA), cu tema: Tactici pentru aici și acum, și o serie de evenimente paralele. 

Expoziția este instalată în șapte locații din București, iar mare parte din lucrările expuse au fost create special pentru acest eveniment. De asemenea, unul dintre artiști va interveni în trei reviste din domenii diferite. Pentru detalii puteți accesa www.bucharestbiennale.org 

PAVILION - journal for politics and culture - a dedicat un număr special temei BB5 care devine și reader/catalog al bienalei, cu peste 200 de pagini, totodată fiind tipărit și un ghidhartă al BB5. Publicațiile se pot descărca in format PDF de la www.bucharestbiennale.org

Cu această ocazie peste 200 de jurnaliști, curatori și teoreticieni internaționali și-au anunțat prezența în capitala României.

Programul zilei de deschidere va include vizitarea expoziției deschisă special pentru presă și profesioniști, un performance, petrecerea de deschidere și concertul trupei canadiene Chinawoman care va cânta pentru prima dată la București.

La conferința de presă vor fi oferite mai multe detalii, dosarele de presă, precum și invitațiile la petrecerea de deschidere.

Ediția a cincea a Bucharest Biennale este dedicată memoriei artistei Ioana Nemeș (1979-2011).