1% Macheta Dorințelor - PlusMinus Cluj, ediția 3

În perioada 05-08.10.2012 PlusMinus aduce în Piața Muzeului Cluj-Napoca în miniatură

Proiectul 1% Macheta Dorințelor are ca obiectiv atragerea atenției asupra posibilității cetățenilor de a influența deciziile publice. Sunteti așteptați în Piața Muzeului între 5-8 octombrie 2012 pentru a vă exprima opiniile prin intermediul a două instrumente propuse de organizatori.

Macheta Clujului va fi un instrument de lucru cu dorintele cetățenilor. Prima zonă realizată în miniatură este centrul istoric al orașului, iar în viitor se dorește realizarea întregului oraș și organizarea unei serii de evenimente pe acest obiect. Primul eveniment dintr-o serie programată până la sfărșitul acestui an va sonda ce și-ar dori cetățenii să apară pe machetă în viitoarele episoade.

Alături de machetă, organizatorii pun la dispoziție un joc interactiv legat de zona Cetățuii. Cetățenii vor putea marca cu ajutorul unor jetoane activități posibile în zona din jurul Hotelului Belvedere.

În paralel, sus, pe Cetățuie, filiala locală a Ordinului Arhitecților organizează diverse activități. Acestea vor fi transmise pe un ecran în Piața Muzeului, alături de macheta și jocul propus de PlusMinus.

Despre noi - Scopul asociației PlusMinus este crearea unor platforme locale de informare, expunere și dezbatere pe tema dezvoltării urbane. Proiectul de față ar fi un pas decisiv în sensul acțiunii, o primă propunere concretă de instrument posibil de integrat în politicile urbane.

Proiectul cultural - 1% Macheta dorințelor - este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Ordinul Arhitecților din România și de Ambasada Franței în România. Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și OAR- filiala Transilvania, Holver, ASUAD, AStA, GAS, ArhiForum, MadeInCluj.

Programul Proiectului 1% Macheta dorințelor

Piața Muzeului- 05-08.10.2012 - Prezentarea machetei zonei centrale a orașului și a Jocului interactiv pe zona Cetățuii.

Mai multe detalii

www.plusminus.org.ro, contact@plusminus.org.ro

www.facebook.com/asociatiaplusminus